Brain @ Home

Brain@Home - Az agyrténing előmozdítása és ösztönzése az aktív életért

Rövidítés: Brain@Home| Keretprogram: AAL (Active and Assisted Living) Program
Időtartam: 30 hónap | Kezdési időpont: 2016. március 1.

Kedvezményezett neve: Pannon Gazdasági Hálózat Egyesület
Szerződött támogatás összege: 42.863.600 Ft 
Támogatás mértéke: 100 %
Projektazonosító: NEMZ_15-1-2016-0007

Háttér: Az idős emberek gyakran félnek a memória elvesztésétől, amely a demencia kialakulásához vezet. A szakirodalomból kiderül, hogy a kognitív képességek fejleszthetőek és karban tarthatóak rendszeres gyakorlatokkal. Rengeteg bizonyíték igazolja, hogy az idős egyének könnyen megismerkednek a személyre szabott technológiákkal, érdekli őket a krónikus egészségi tünetek önálló rendszerezése, és a megfelelő eszközök és támogatások segítségével fejleszthető mind a fizikai, mind pedig a mentális állapotuk, testre szabott tréning-rendszerekkel. Elérhetőek már kognitív gyakorlatokat kínáló alkalmazások, ám a megbízható tudományos érvelés, ellenőrzés és szolgáltatás mindegyikből hiányzik, ám ezek létfontosságúak a megbízhatóság szempontjából.

Célok: Kifejleszteni egy olyan alkalmazást, amely képes komplex, tudományosan is támogatott kognitív gyakorlatokat közvetíteni játékok formájában, idősek számára. Ez össze lesz kapcsolva szakemberekkel, akik heti analízist készítenek a felhasználó teljesítményéről. A tréning programot követően megvizsgálni a fejlődést olyan területeken, mint a jólét, életminőség és a kognitív állapot.

Eredmények, hatások: A fő eredményességi mutatója a Brain@Home projektnek az élet minőségének fenntartása és javítása a felhasználók körében. A Brain@Home platformnak sok funkciója és alkalmazása lehet, ám ha ezek nem járulnak hozzá a felhasználók életminőségének javításához, a projekt nem tekinthető maradéktalanul sikeresnek. Éppen ezért kulcsfontosságú, hogy a felhasználók tudását és tapasztalatait a projekt elejétől fogva bevonjuk, hogy biztosítsuk a végfelhasználók elvárásait.  A második legfontosabb sikerességi mutató, hogy a Brain@Home platform képes-e fenntartani és/vagy javítani a fizikai, kognitív és szociális funkciókat, amelyeket a korosodással folyamatosan elveszítenek az idősek. Olyan esetben, melyben az idős személy már tapaszalja a funkcionális képességei csökkenését gyengeség vagy törékenység miatt, a személy teljesítményének kezelés előtti és utáni állapotának elemzése a platformon keresztül működhet egyfajta veszélyeztetettségi vészjelzőként is a kognitív hanyatlás tüneteire vonatkozóan.

PartnerekTípusOrszágWebcím
SIVECO Romania S.A. (LP) LAE Romania www.siveco.ro
Casa di Cura Privata del Policlinico LAE Italy www.ccppdezza.it
MediaHospital srl SME Italy www.mediahospital.com
Pannon Business Network End-Users Hungary www.pbn.hu
Karma Interactive Kft. SME Hungary www.karma-interactive.hu
GERON Foundation End-Users NGO www.geron.ro

Weboldal: www.brainathome-aal.com

Projekt menedzser: Éder Ákos (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

„A projekt az AAL Programban az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg."