FOUNDATION

A regionális ellenálló képesség kiépítése az ipari szerkezeti változásokhoz. 

Keretprogram: Interreg Europe

Időtartam: 2019.08.01 - 2023.07.31.

A projekt célja: 
A FOUNDATION project átfogó célja a regionális ellenálló képesség kiépítése az ipari szerkezetváltáshoz azon szakpolitikák és intézkedések fejlesztése révén, amelyek alapját képezik egy erős regionális szintű, stratégiai vállalkozói tényfeltáró folyamat és a kapcsolódó támogatási rendszer elindításának. 
A projekt célkitűzési, valamint értelmes outputok és eredmények elérése érdekében a projekt segíti a régiók közötti tanulási folyamatot számos olyan regionális tanulmányút és workshop révén, ahol korábban történt regionális struktúraváltás és erre reagáló kkv támogatási rendszerek mintapéldái kerülnek bemutatásra.
A FOUNDATION projekt a tervezett célkitűzések elérése érdekében az alábbi szakaszból épül fel:

  1. Az újra-strukturált regionális gazdasági rendszeren belüli kulcsfontosságú kapcsolatok elemzése
  2. Jó Gyakorlatok beazonosítása
  3. Tanulmányutak
  4. A Jó Gyakorlatok helyi adaptálása
  5. A szakpolitikai eszközre való ráhatás
  6. A változás végrehajtása és nyomon követése
    A regionális szakértői csapat minden szakaszban központi szerepet játszik, és irányítja a tevékenységek alakítását.

Partnerség:
Corki Technológia Intézet (IE) - Vezető partner
Oldham Önkormányzata (UK)
Oului Egyetem (FI)
Litván Innovációs Központ (LT) 
Rzeszow Regionális Fejlesztési Ügynökség (PL)
Pannon Gazdasági Hálózat Egyesület (HU)
Reggio Emilia Önkormányzata (IT)
Cartagenai Üzleti Innovációs Központ (ES)
Felső-ausztriai Gazdasági Ügynökség (AT)

A PBN tevéékenysége:
A PBN kulcsfontosságú szerepet tölt be a Nyugat-Dunántúli régió gazdasági fejlődésében. Hatékony és aktív kapcsolatot ápol a Nemzetgazdasági Minisztériummal, köszönhetően a korábbi időszakok nemzetközi Interreg projektjeinek; ezen kívül a PBN aktív szerepet vállalt a Vas megyei Területi Operatív Program szakmai elkészítésében. A FOUNDATION projektben azt szeretnénk megtanulni a projekt partnerektől, hogyan kell kezelni és felkészülni a gyors gazdasági változásokra a politikai eszközök változtatásával. A projekt során a PBN szaktudásával hozzájárul a digitális innovációs folyamatok, eszközök és projektek kidolgozásához, támogatva az üzleti szereplők egymás közötti, illetve tudományos intézetekkel való együttműködését. Hazai és regionális szereplők részvételével Regionális Szakmai Csoportot irányít, akik részt vesznek a legjobb példák meghatározásában és adaptálásában. A PBN szervezi az első transznacionális szemináriumot „Regionális ellenálló képesség Európában: az ipari struktúra szerepe az ellenálló képesség meghatározásában” címmel Győrben 2020-ban, amelyben a Regionális Szakmai Csoport aktívan részt vesz a helyi viszonyokat bemutató előadásokkal és programokkal.

Projekt honlapwww.interregeurope.eu/foundation 
Program holnap: www.interregeurope.eu 

Projekt menedzser:Rosta-Pethő Regina (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

„A projekt az Interreg Europe Programban az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg.”