INKREASE

INKREASE: Innováció és tudásmegosztás regionális gazdasági rendszerek fejlesztéséhez

Rövidítés: INKREASE

Keretprogram: Interreg Europe program Projekt időtartam: 2016.04.01 - 2021.03.31.

A projekt célja: Az INKREASE projekt célja a résztvevő országok és régiók gazdasági környezetének fejlesztése, azzal a céllal hogy elősegítse a vállalkozói oldal és a kutatási szegmens hatékony együttműködését. Mindenzt a partnerek úgy kívánják elérni, hogy megvizsgálják saját támogatási eszközeiket, amelyek ezeket az együttműködéseket ösztönzik. A projektben speciális iparágak kiválasztása révén kívánnak a partnerek kézzelfogható eredményeket elérni. A munka során aktívan együttműködnek a partnerszervezetek, a nemzeti és regionális szakpolitikai szereplők, minisztériumok, valamint a támogatási eszközök kedvezményezettei a kis- és középvállalkozások. 

Projekt partnerek:

  • EmiliaRomagna Region General Directorate for Industry, Trade, Tourism Policies for Economic Development, Industrial Research and Technology Innovation Department (IT)
  • ASTER Stock Joint Consortium (IT)
  • Government of Navarra, General Direction of Industry, Energy and Innovation (ES)
  • ADITECH Foundation (ES)
  • ecoplus. The Business Agency of Lower Austria (AT)
  • Central Denmark Region (DK)
  • Pannon Business Network Association (HU)
  • Research and Higher Education Monitoring and Analysis Centre (MOSTA) (LT)
  • Bretagne Development Innovation (FR)

A PBN tevékenysége: A PBN kulcsfontosságú szerepet tölt be a Nyugat-Dunántúli régió gazdasági fejlődésében. A 10 éves múlttal rendelkező egyesület, hatékony és aktív kapcsolatot ápol a Nemzetgazdasági Minisztériummal, köszönhetően a korábbi időszakok nemzetközi Interreg projektjeinek; ezenkívül a PBN aktív szerepet vállalt a Vas megyei Területi Operatív Program szakmai elkészítésében. Az INKREASE projekt során a beazonosított, minden partner számára releváns ágazatok - mechatronika, big data, könnyűipar -  hazai és külföldi versenyképességének növelése a cél nemzetközi tanulási folyamat révén. A projektet megelőzően a PBN már közreműködött az ágazatok ipari versenyképességi programjának elkészítésében, megalapozva az ipari szereplőkkel való szakmai kapcsolatot.

Projekt honlap: fejlesztés alatt | Program honlap: www.interregeurope.eu

Projekt menedzser: Kurucz Andrea (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

"A projekt az Interreg Europe Programban az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg."