InnoPeer AVM

PEER-to-peer network of INNOvation agencies and business schools developing a novel transnational qualification programme on AdVanced Manufacturing for the needs of Central European SME

Rövidítés: InnoPeer AVM

Keretprogram: Interreg Central Europe program | Projekt időtartam: 2017.07.01 – 2020.06.30.

A projekt célja: Az InnoPeer AVM  11 szervezet társulása 5 közép-európai országból, melynek elkötelezett célja, hogy fejlessze és irányítsa az első átfogó, transznacionális AVM minősítésű programot, amely a közép-európai vállalatok, különösen a kis- és középvállalkozók igényeihez igazodik. Ez a több szintű program 3 tudás dimenziót fog magában foglalni (AVM technológiák, emberi erőforrás/szervezési kezelés , üzleti terv fejlődés) jól bevált és újszerű képzés formákat foglal magába az alapvető, korszerű és gyakorlatias képzés érdekében mint például az "Living Labor " webszeminárium, gyakorlati tesztek amelyek a Modell Gyárakban és az AVM stratégia táborokban lesznek megvalósítva.  Valós közép- európai kis- és középvállalkozók kihívásain alapuló teljesen új összeállítást fognak kifejleszteni úgynevezett "Tanítási Eseteket" ("Hardver Üzleti Iskola Stílus") .A résztvevőknek hogy teljesíteni tudják a tantervet egy KKV-vel kapcsolatos tézist kell írniuk és így válnak InnoPeer által hitelesített AVM menedzserré.

Projekt partnerek:

 • BUSINESS UPPER - AUSTRIA
 • INSTITUTE OF WORK RESEARCH AND WORK POLICY AT JOHANNES KEPLER UNIVERSITY LINZ - AUSTRIA
 • VENETO INNOVAZIONE / VENETO INNOVATIO - ITALY
 • DEPARTMENT ON MANAGEMENT AND ENGINEERING (DTG) PADUA UNIVERSITY - ITALY
 • PANNON BUSINESS NETWORK ASSOCIATION / PANNON GAZDASÁGI HÁLÓZAT EGYESÜLET – HUNGARY
 • ERFARET KNOWLEDGE CENTRE FOR FOREST AND WOOD UTILIZATION NON-PROFIT LTD. / AZ ERDŐ – ÉS FAHASZNOSÍTÁSI TUDÁSKÖZPONT NONPROFIT KFT. – HUNGARY
 • CLUSTER MECHATRONICS & AUTOMATION MANAGEMENT GGMBH – GERMANY
 • BUNDESWEHR UNIVERSITY MUNICH – GERMANY
 • WROCLAW UNIVERSITY OF TECHNOLOGY - POLAND
 • DEMOCENTER-SIPE FOUNDATION – ITALY
 • FRAUNHOFER SOCIETY FOR THE PROMOTION OF APPLIED RESEARCH – GERMANY

A PBN tevékenysége: A PBN lesz a WP4 vezetője - Kommunikáció/ Terjesztés. Továbbá, a PBN a projekten belül együttműködik a társasággal minden WP-ben, különös figyelmet fordítva a területi kihívásokra PP régiókban - korszerű támogatást és képzést fejleszt ki a fiatal és magas potenciálú innovációs menedzsereket megcélozva, annak érdekében hogy a meglévő innovációs eljárásmód eszközeit fejlessze a nyugat-dunántúli régióban - magas tapasztalattal és hozzáértéssel rendelkező regionális szereplők bevonása az egyenrangú együttműködésbe a transznacionális partner szervezetekkel. Ezen felül a PBN szempontjából lényeges és hasznos az ismeretek és kulturális értékek fokozott cseréje kreatív internacionális légkör bemutatása amely ösztönözni tudja a kis- s közép vállalkozások fejlődését, különösen a családi tulajdonban lévő cégekék, a nyugat dunántúli régióban további magyar régiók akik érdekeltek lesznek az InnoPeer eredményeinek átadásában.

Projekt költségvetés:
2.790.228,80 Projekt költségvetés EUR
2.259.903,98 ERDF támogatás EUR

Projekt honlap: http://www.interreg-central.eu/Content.Node/InnoPeerAVM.html
Program honlap: http://www.interreg-central.eu 
Projekt menedzser: Csabai Renáta (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

„A projekt az Interreg Central Europe Programban az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg."