UpGradeSME

UpGradeSME: A kis- és középvállalkozások innovatív teljesítményét ösztönző szakpolitikai eszközök fejlesztése

Rövidítés: UpGradeSME

Keretprogram: Interreg Europe program Projekt időtartam: 2016.04.01 - 2021.03.31.

A projekt célja: Az UpGradeSME projekt legfőbb célja a résztvevő országok és régiók által kiválasztott, a kis- és középvállalkozások nemzetközi színtérre jutását támogató szakpolitikai eszközök közös elemzése és a megosztott hazai és nemzetközi tapasztalatok alapján az eszközök optimalizálása. A projektben aktívan együttműködnek a partnerszervezetek, a nemzeti és regionális szakpolitikai szereplők, minisztériumok, valamint a támogatási eszközök kedvezményezettei a kis- és középvállalkozások. 

Projekt partnerek:

  • Pannon Gazdasági Hálózat (HU) (Vezető partner) 
  • South Muntenia Regionális Fejlesztési Ügynökség (RO)
  • Üzleti Fejlesztési Alapítvány Friesland (NL) 
  • Leeuwarden Önkormányzat (NL)
  • Steinbeis-Europa-Zentrum (DE)
  • ADRAVE – Regionális Fejlesztési Ügynökség Vale do Ave (PT)
  • San Sebastian Szociális és Gazdasági Fejlesztési Ügynökség(ESP)
  • Nemzetgazdasági Minisztérium, Magyarország (HU)

A PBN tevékenysége: A PBN kulcsfontosságú szerepet tölt be a Nyugat-Dunántúli régió gazdasági fejlődésében. A 10 éves múlttal rendelkező egyesület, rendkívül hatékony és aktív kapcsolatot ápol a Nemzetgazdasági Minisztériummal, köszönhetően a korábbi időszakok nemzetközi Interreg projektjeinek; ezenkívül a PBN aktív szerepet vállalt a Vas megyei Területi Operatív Program szakmai elkészítésében. Az UpGradeSME projekt vezető partnereként a vállalkozások sikeres nemzetközi színtérre jutásához, export tevékenységeik intenzívebbé válásáhozkíván hozzájárulni azáltal, hogy a partnerséggel és a releváns szereplők aktív bevonásával konkrét javaslatok megfogalmazása révén hozzájárul az új kiírások és támogatási eszközök jobbá tételéhez és megvalósításához. 

Projekt honlap: fejlesztés alatt | Program honlap: www.interregeurope.eu

Projekt menedzser: Kurucz Andrea (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

"A projekt az Interreg Europe Programban az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg."