Aktualitások

PBN - Lezárult a STAGE projekt | Sajtóközlemény

- Sajtóközlemény -

A projektről:

A Pannon Gazdasági Hálózat részvételével, az Európai Unió és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által finanszírozott STAGE elnevezésű projekt 2019. január 31-én véget ért. A STAGE projekt célja az, hogy minőségi szórakoztatást nyújtson az idősebb korosztály képviselőinek azáltal, hogy az érdeklődési körükbe tartozó kulturális eseményeket élő közvetítés vagy rögzítés után teszi számukra elérhetővé egy könnyen kezelhető, igényeikre szabott platformon. Az elképzelés szerint a jegyárak a helyszínen kaphatóak töredékéért lesznek elérhetőek, az előadásokat pedig a lehető legjobb minőségben, több szögből közvetítve és/vagy rögzítve kínálják majd az érdeklődőknek. A célcsoportot elsősorban képező, 60. életévét már betöltött vagy annál idősebb réteg életkorából adódóan gyakran szembesül olyan kihívásokkal, mint például fizikai vagy anyagi korlátozottság, ami miatt hatványozottan is fontos, hogy megnövekedett kulturális és szociális igényeiket jobban ki tudják elégíteni így, akár otthonuk kényelméből is.

A PBN a Karma Interactive Kft.-vel együttműködve valósította meg a projekt magyarországi részfeladatait, melynek a során a felek a platform tesztelésében (PBN) és annak a technikai fejlesztésében (Karma) vállaltak jelentős részt.

Futamidő:                           35 hónap (2016. március 1. – 2019. január 31.)

Partnerség:                        9 szervezet 5 különböző országból, vezető partner: CNR ITC (Róma, IT)

Támogatás összege:       34.550.700 Ft

Projektazonosító: NEMZ_15-1-2016-0006

Tesztelés és fejlesztés:

A STAGE tesztelése 3 európai államban is zajlott párhuzamosan, Magyarországon, Cipruson és Olaszországban. Összesen több mint 70 tesztelőnek nyílt lehetősége a STAGE kipróbálására, akik mind az idősebb korosztály köreiből kerültek ki és vettek részt a programban, ami több mint 1 éven át tartott. Értékes visszajelzéseik alapján a platform formálása a célcsoport igényeire lett szabva, minél inkább leegyszerűsítve annak használatát, továbbá a műsorkínálat alakításában is fontos szerepet játszottak. A színházi előadások preferenciája egyértelműen megmutatkozott a többség részéről, de a helyi jellegzetes események és tradicionális értékek közvetítése is egyértelmű előnyt élvezett (pl. Savaria Történelmi Karnevál élő közvetítése, táncos és zenés produkciók bemutatása). A tesztelők visszajelzéseire reagálva minden résztvevő tagországban a tesztelést végző szervezetekkel együttműködve részt vett egy – a platform technikai fejlesztéséért felelős – másik partnerszervezet is, akik így kisebb belső konzorciumokat alakítva tudták támogatni egymás munkáját. A végfelhasználókkal együttműködő tesztszervezet begyűjtötte a visszajelzéseket, melyekre alapozva pedig az IT partner elvégezte a szükséges újítások eszközölését, a felmerülő hibák kijavítását.

Mit kínál a STAGE platformja?

Előnyök a műsorszolgáltatóknak :                                    Előnyök a nézőknek:                                    Előnyök a nézők hozzátartozói számára:

- Szervezetük népszerűsítése                                          - Minőségi szórakozás                                  - Kiváló ajándékozási lehetőség

- Műsoraik megismertetése szélesebb rétegekkel           - Olcsóbb jegyárak                                       - Szabadidő minőségi eltöltése

- Reklámfelületek biztosítása                                          - Széles műsorkínálat Európa szerte           - Magabiztosabb PC használat idősebb hozzátartozóiknál

- Újabb bevételi forrás                                                      - Kényelmes kikapcsolódás                         - Új kulturális intézmények felfedezése

- Együttműködési lehetőség szervezetekkel                   - Flexibilis feliratkozási lehetőségek

Eredmények (a PBN részéről):

- 4 élőben közvetített esemény

- közel 150 megkeresett 60 évnél idősebb potenciális tesztelő

- 20 aktív és regisztrált tesztelő

- 3 műsorszolgáltató kulturális intézmény (Savaria Turizmus Zrt., ELTE SEK Szökős Néptáncegyüttes, Sárvári Oratórikus Kórus)

- 7 regisztrált tréning és találkozó a tesztelőkkel

A sajtóközlemény letölthető az alábbi linken:

Lezárult a STAGE projekt

- Sajtóközlemény -

A projektről:

Támogatás összege:       34.550.700 Ft                   Projektazonosító: NEMZ_15-1-2016-0006

Tesztelés és fejlesztés:

Mit kínál a STAGE platformja?

Előnyök a műsorszolgáltatóknak :                               Előnyök a nézőknek:                                 Előnyök a nézők hozzátartozói számára:

- Szervezetük népszerűsítése                                     - Minőségi szórakozás                               - Kiváló ajándékozási lehetőség

- Műsoraik megismertetése szélesebb rétegekkel       - Olcsóbb jegyárak                                    - Szabadidő minőségi eltöltése

- Reklámfelületek biztosítása                                    - Széles műsorkínálat Európa szerte           - Magabiztosabb PC használat

- Újabb bevételi forrás                                             - Kényelmes kikapcsolódás                          idősebb hozzátartozóiknál

- Együttműködési lehetőség szervezetekkel                 - Flexibilis feliratkozási lehetőségek           - Új kulturális intézmények felfedezése

Eredmények (a PBN részéről):

- 4 élőben közvetített esemény

- közel 150 megkeresett 60 évnél idősebb potenciális tesztelő