• Főoldal
  • Aktualitások
  • PBN - Crowdstream- Két magyaroroszági közösségi finanszírozású kampány előkészítése részesül anyagi támogatásban a Nemzetközi Bírálóbizottság döntése alapján

Aktualitások

PBN - Crowdstream- Két magyaroroszági közösségi finanszírozású kampány előkészítése részesül anyagi támogatásban a Nemzetközi Bírálóbizottság döntése alapján

Crowdstream- Két magyaroroszági közösségi finanszírozású kampány előkészítése részesül anyagi  támogatásban  a Nemzetközi Bírálóbizottság döntése alapján

 

2019. február 1-jén, Szombathelyen a PBN szervezésében és külföldi partnerek részvételével került megrendezésre a Crowdstream projekt magyarországi field visit-je. A találkozó során a résztvevők  egyrészt új és hasznos finanszírozással kapcsolatos információkat hallgathattak meg, illetve a PBN pilot tevékenysége került bemutatásra. A találkozó első felében a PBN külső szakértője tartott érdekes előadást a kriptodevizákról és összehasonlította őket a közösségi finanszírozással.

A találkozó második felében a PBN pilot tevékenységét prezentálta az egyesület projektmenedzsere, amelynek keretében egy közel két hónapig tartó felhívás volt elérhető, amelyben a pályázók közösségi finanszírozású („crowdfunding”) kampányuk előkészítéséhez kérhettek pénzügyi támogatást.

 

A felhívásra két pályázó jelentkezett, mindketten filmkészítők, és saját filmjeik elkészítéséhez indítanak közösségi finanszírozású kampányt, és ennek előkészületéhez kértek anyagi támogatást.

A pályázókat a szombathelyi field visit-en az osztrák, bolgár, horvát és magyar projektpartnerek részvételével megalakult Nemzetközi Bírálóbizottság bírálta el a pályázókat bemutató prezentációk alapján.

Az egyik pályázó “Savaria” nevű, történelmi filmjéhez egy filmelőzetes elkészítéséhez kért anyagi támogatást, míg a másik filmrendező a “Surreal Project” nevű horrorfilmjével kapcsolatosan a marketing és technikai anyagokhoz igényelt  pénzügyi támogatást.

A Nemzetközi Bírálóbizottság döntése alapján mindkét pályázó nyertesként került elbírálásra, így mindketten meg fogják kapni a kért pénzügyi támogatást a közösségi finanszírozású kampányuk előkészítéséhez. Mindkét pályázó közösségi finanszírozású kampánya 2019 tavaszán kerül lebonyolításra, a filmforgatást pedig 2019 nyarára tervezik a rendezők.