• Főoldal
  • Aktualitások
  • PBN - Elérhető a SOLEZ projektben kifejlesztett SÁRVÁR MOBILITY okostelefonos alkalmazás

Aktualitások

PBN - Elérhető a SOLEZ projektben kifejlesztett SÁRVÁR MOBILITY okostelefonos alkalmazás

A Solez projekt pilottevékenységeként 2018 év végén jelent meg a SÁRVÁR MOBILITY nevű okostelefonos alkalmazás. Az applikáció elérhető Android és IOS készülékeken is.

Az applikáció segítségével a helyi lakosok és a turisták is megkaphatnak minden releváns információt a sárvári újdonságokról, látnivalókról, attrakciókról, programokról, menetrendekről és szolgáltatásokról.

A felhasználók az applikációval  egy helyen kaphatnak információt a térség látnivalóiról, szolgáltatasairól, értesülhetnek a járás területén megrendezésre kerülő programokról, illetve az applikáció a sárvári járásban jelenlévő összes közlekedési eszközről szóló információt magában fogja foglalni.

Az új alkalmazásnak köszönhetően a felhasználók egy helyen, integrált formában tudnak értesülni a Sárvár és térségének látnivalóiról, szolgáltatásairól. Ezen felül az  applikáció lehetőséget kínál a térségben elérhető tömeg, és aktív közlekedési módok bemutatására is, annak érdekében, hogy fenntartható módon közlekedjenek a felhasználók, helyi lakosok és turisták egyaránt. Az applikációban  különböző túraútvonalak (gyalogos, nordic walking, kerékpár) is bekerültek, amely szintén az aktív szabadidős programot részesíti előnyben.

Az applikáció közlekedési információnak segítségével a felhasználók egy helyen érhetik el a menetrendeket (vonat, autóbusz, SIHU) és annak a díjait, ezen kívül pedig a taxiállomások, autó,-és kerékpárkölcsönző helyekről is lesz egy helyen elérhető információ. Továbbá, az alkalmazás telekocsis rendszerekkel is összeköttetésben lesz, így a felhasználók, ezt a közlekedési módot is választhatják az utazásukhoz. Az alkalmazás az ún. „Mobility as a Service” (MaaS) koncepción alapszik, mely szerint a közlekedésre úgy tekintünk, mint egy integrált szolgáltatásra személyautók, buszok, kerékpárok és számos egyéb közlekedési eszköz igénybevételével.

Töltse le az applikációt és tudjon meg mindent Sárvárról!

 

„A projekt az Interreg Central Europe Programban az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg."