Aktualitások

PBN - Lezárult a CoME projekt | Sajtóközlemény

- Sajtóközlemény -

A Pannon Gazdasági Hálózat részvételével, az Európai Unió és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által finanszírozott CoME elnevezésű projekt 2018. november 30-án véget ért. A projekt fő célja egy olyan webes felület létrehozása volt, amely azáltal motiválja az idősebb korosztályt szellemi frissességének megőrzésére, hogy több fizikai aktivitásra buzdítja őket. Ehhez segítségül többféle viselhető/hordozható, egészségügyi funkciókat mérő eszközt biztosított a CoME oldalát tesztelő csapat számára, az ezekből származó adatokat pedig a CoME platformjára gyűjtötte össze számukra rendszerezve, hogy azokat vissza tudják ellenőrizni és célokat kijelölni. A családjuk, barátaik is támogathatták őket a platform egy külön számukra specializált oldalán keresztül, illetve egy háttérben működő orvosi csapat is segítette munkájukat. A Pannon Gazdasági Hálózat Egyesület a 4-es számú szakmai munkacsoportot (tesztelés) vezette a kitűzött célok elérését segítve, folyamatos visszajelzést biztosítva az oldalt fejlesztő partnerek számára.

Futamidő: 36 hónap (2015. december 1. – 2018. november 30.)

Partnerség: 6 szervezet 4 különböző országból, vezető partner: Hi-Iberia (Madrid, Spanyolország)

Támogatás összege: 24.244.000 Ft Projektazonosító: NEMZ_15-1-2016-0005

Tesztelés: a CoME platformját 3 országban tesztelték folyamatosan a fejlesztése alatt, Magyarországon, Spanyolországban és Hollandiában. A három tesztelésben résztvevő célcsoport a 60 évnél idősebb korosztály, a velük kapcsolatba kerülő orvosi stáb, illetve a szép korúak családja és barátai voltak. A platform fő célja az egészségügyi paraméterek, főként a fizikai aktivitással kapcsolatba hozhatóak mérése és rendszerezése volt, melyeket biztosítva a célcsoportnak kívánta őket a partnerség motiválni egy egészségesebb, aktívabb életvitelre. A tesztcsoport tagjai főként Vas megyéből kerültek ki a szorosabb együttműködés lehetőségének biztosítása érdekében, így a tesztelés során egy együttműködő, lelkes tesztcsapat alakult ki, akik szívesen jelentek meg pár havonta megrendezett közös találkozók keretében kifejteni véleményüket. Emellett folyamatos személyes segítségnyújtást is kínáltak a PBN alkalmazottjai a csapat tagjainak igény szerint.

Mit kínál a hazai alkalmazás, mely előnyökkel jár az egyes célcsoportoknak?

Előnyök az idősebb korosztály számára:

- Igényeikre specializált weboldal korábbi vélemények alapján

- Egyszerű kezelhetőség

- Mérőeszközök biztosítása

- Gyors és pontos adatszolgáltatás

- Orvosi segítség

- Kapcsolat lehetősége családdal, barátokkal

Előnyök az orvosi stáb számára:

- Távoli ellenőrzés lehetősége

- Időráfordítás csökkentése

- Biztonságérzet növelése

- Folyamatos adatáramlás