• Főoldal
  • Aktualitások
  • PBN - Kezdetét vette a „SocEN Felülvizsgálati tanulmány a szociális vállalkozás és a szociális vállalkozás támogatásáról” projekt!

Aktualitások

PBN - Kezdetét vette a „SocEN Felülvizsgálati tanulmány a szociális vállalkozás és a szociális vállalkozás támogatásáról” projekt!

A Pannon Gazdasági Hálózat részt vesz a „SocEN Felülvizsgálati tanulmány a szociális vállalkozás és a szociális vállalkozás támogatásáról” európai projektben, melynek célja a szociális vállalkozóknak és a szociális kkv-knak szóló innovációs támogatási tevékenységek, és szolgáltatások javítása és fejlesztése.

A projektet az Európai Bizottság finanszírozza a H2020 Program keretén belül, az alábbi projekt partnerekkel partnerségben: LaMoro Fejlesztési Ügynökség (Olaszország), Pannon Gazdasági Hálózat (Magyarország) és az Aragóinai Fejlesztési Ügynökség (Spanyolország).

12 hónap alatt, a Twinning Advance Methodology használatával a partnerek megismerik, és megosztják a jó gyakorlatokat, amelyek a vállalkozói szellemen, és az üzleti fejlődésben szerzett tapasztalatokon alapulnak.

Ezalapján a módszertani hatás alapján teremti meg a tapasztalatcsere, a kölcsönös tanulás és az együttműködést szolgáló operatív platform lehetőségét azért, hogy:

1. Az intézmények cselekvéseit fejleszteni tudják a szociális vállalkozói tevékenység hatékony előrébb lépése, és támogatása végett.

2. Fejleszteni a támogató intézmények képességeit azzal a céllal, hogy növeljék a fejlődési és terjeszkedési lehetőségeket, azon KKV-k számára, amelyek társadalmi eredményekkel rendelkeznek

3. Fejleszteni a kapacitásokat egy olyan program kidolgozásához és végrehajtásához, értékeléséhez, amely támogatja a vállalkozókat a szociális vállalkozások létrehozásához.

4. Megfelelő eszközök biztosítása azon intézmények számára, akik erősíteni szeretnék a szociális vállalkozásukat egy jobb társadalmi hatás elérése érdekében.

A projekt eredményét a Design Option Paper (DOP)-ban fogják dokumentálni, ami azonosítja és dokumentálja a konzorcium által tapasztalt végrehajtási lehetőségeket és irányvonalakat, végrehajtási alternatívákat, és más innovációs támogató szolgáltatásokat is ajánl.

A szociális vállalkozások bizonyítottan fontos szerepet játszanak a társadalmi, gazdasági és környezeti kihívások kezelésében, az inkluzív növekedés elősegítésében, a társadalmi kohézió erősítésében, a helyi társadalmi tőke ápolásában, a demokratikus részvétel támogatásában és a jó minőségű szolgáltatások nyújtásában. Ezért a szociális vállalkozások létrehozása és fejlesztése jelentős mechanizmus lehet a regionális gazdasági növekedés és versenyképesség megteremtése és fenntartása érdekében.