Aktualitások

PBN - CHESTNUT projekttalálkozó Budapesten

Budapest XIV. kerületi Zuglói Önkormányzat szervezésében 2018. október 1. és 4. között került sor a CHESTNUT projekt magyarországi találkozójára.

A találkozó első napján a munkacsomagvezetők prezentálták a projekteredményeket, illetve a Funkcionális Városi Területeket képviselő közlekedési szakértők osztották meg a saját térségükben lezajlott munkákat, főként a Fenntartható Közlekedési Tervhez (SUMP) kapcsolódó tapasztalatok kerültek előtérbe.

 

A második napon a Corvinus Egyetemre látogattak a résztvevők, ahol jelenleg futó fenntartható közlekedéssel kapcsolatos magyarországi és nemzetközi projekteket mutattak be, amelyek összhangban vannak a CHESTNUT projekt üzenetével is.  A szervezők a PBN közlekedési szakértőjét, dr. Lados Mihályt kérték fel, hogy mutassa be a CHESTNUT projektet, és a lehetséges összefonódásokat a többi projekttel, főként a Zuglói Önkormányzat által vezetett EcoVeloTour nevű projekttel.

A találkozó harmadik napjának fókuszterületei a készülő pilottevékenységek voltak, ahol a partnerek bemutatták az ehhez kapcsolódó eddigi tevékenységüket. A projektpartnereket a projekt indulásakor négy csoportra osztották és mindegyiküknek 2019 tavaszáig kell elkészítenie a saját területére vonatkozó pilottevékenységet. 

A PBN fókuszterülete a sárvári régió, ahol egy megvalósíthatósági tanulmány fog készülni az elektromos kerékpárok kiterjesztésével kapcsolatosan.

A találkozó zárásaként a résztvevők study visit-en vettek részt, ahol a szervező partner bemutatta azokat a forgalmas utcákat, amelyeket majd lezárnak az autóforgalom elől, annak érdekében, hogy az iskolások és a lakók nyugodtan tudjanak kerékpárral és gyalogosan közlekedni.

 

"A projekt az Interreg Danube Transnational Programban az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg."