Aktualitások

PBN - SOLEZ partnertalálkozó és nemzetközi közlekedési konferencia Gdanskban

2018. szeptember 25-27 között, Gdanskban, Lengyelországban került megrendezésre a SOLEZ projekt ötödik partnertalálkozója illetve a 9. Aktív Mobilitási Konferencia.

A projekttalálkozó során a résztvevők bemutatták a projekt eddig elért eredményeit, és felvázolták a projektzárásig még hátralévő feladatokat. A projekttalálkozó fő programpontja a partnerségben dolgozó Funkcionális Városi Területeken (FUA) készített pilottevékenységek bemutatása volt. A pilottevékenységeket három részre osztották: Az első csoport tagjai okos parkolási megoldásokon dolgoznak, a második csoport IKT- alapú eszközöket fog fejleszteni, míg a harmadik szekció tagjai a buszközlekedés minél szélesebb körben történő elektromosítását szeretnék elősegíteni a saját városi területükön.

A sárvári járásban (FUA) készülő okostelefonos alkalmazás a fenntartható közlekedési eszközöket, illetve a járásban jelenlévő turisztikai desztinációkat fogja bemutatni. Az applikáció segítségével a felhasználó könnyedén tájékozódhat a különféle fenntartható közlekedési eszközökről és saját maga tudja megtervezni a kívánt útvonalat, akár tömegközlekedéssel, gyalogosan vagy éppen kerékpárral.

A kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő kétnapos nemzetközi Aktív Mobilitási Kongresszus pedig több száz fő részvételével zajlott, amelyen részt vett a SOLEZ projekt partnersége is. A konferencián számos nemzetközi színtéren is keimelkedő szakértő osztotta meg tudását ás tapasztalatait az aktív közlekedési módok preferálása érdekében. A PBN közlekedési szakértője dr. Lados Mihály is az előadók között szerepelt, aki a sárvári járás terveit és eddig elért eredményeit mutatta be az aktív közlekedési módok terén.

A konferencia első napjának végén a résztvevők stílszerűen kerékpárral járták körbe Gdansk főbb pontjait, amely nagyszerű lehetőséget biztosított a kerékpározás, mint aktív közlekedési mód népszerűsítésére.  

 

 

 

„A projekt az Interreg Central Europe Programban az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg."