Aktualitások

am-LAB - Az am-LAB mint Digitális Innovációs Központ

Megalakulása óta a Pannon Gazdasági Hálózat célja, hogy kézzelfogható eredményeket és új, hasznos megoldásokat kínáljon saját régiójának és a szélesebb körű fogyasztói kör számára.A PBN szeretné tevékenységi körét kiszélesíteni az Ipar 4.0 programhoz kapcsolódó digitális innovációs terület felé. Ennek érdekében egy külön alegységet hozott létre am-LAB néven.

Alapvetően az am-LAB az additív gyártási szektorban tevékenykedik. Az am-LAB a 3D nyomtatás és a robotkar programozás mellett, lehetőséget kínál egy önvezető targonca működtetésének és használatának megtanulására. Emellett az am-LAB szenzoros megoldásokkal, polimer nyomtatással és scanneléssel is foglalkozik. 

 Az alábbi kritériumoknak megfelelve – az am-LAB elnyerte a Digitális Innovációs Központ címet:

  1. Regionális, nemzeti vagy európai szabályok keretében kezdeményezik az ipar digitalizálását
  2. Kormányzati támogatást kap (regionális és strukturális alapok)
  3. Aktívan tevékenykedik a régióban. Saját weboldallal rendelkezik, melyen keresztül ismerteti tevékenységeit és a KKV-K digitális átalakulásával kapcsolatos szolgáltatásokat.
  4. Digitalizációs szolgáltatásokat nyújt az ipar szereplői számára.   A Központoknak  be kell nyújtani 3 példa szolgáltatást - a vállalatoknak (lehetőleg KKV-k számára) -    amelyek technológiával, üzlet fejlesztéssel vagy ökoszisztéma fejlesztéssel kapcsolatosak

(A Digitális Innovációs Központ segít a vállalatoknak versenyképesebbé válni a digitális technológiákat alkalmazó üzleti / termelési folyamataik, termékeik és szolgáltatásaik tekintetében.)

Ennek a címnek köszönhetően az am-Lab felkerült az S3 platformra.

Még több am-LAB-el kapcsolatos információért kérjük látogasson  el az S3 Platforma és az am-LAB saját honlapjára.

Még több információ az am-LAB-ről:

         

vagy keresse munkatársunkat: 

Joós Attila
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.