Aktualitások

HGC – Középvállalati program, első eredmények

Workshop számokban – 8.8/10

220 résztvevő, 17 találkozó 800 igényelt fejlesztés – ezekkel az adatokkal zárult Budapesten a HGC vállalkozásokkal történő workshop sorozat.

A műhelymunkák legfontosabb célja az volt, hogy meghallgassuk a vállalkozásokat, és a cégvezetők kompetens szakértőkkel tematikusan, 6 különböző modulban tudják átbeszélni egy-egy cég erősségeit és fejlesztendő területeit. Technológia-fejlesztés, export-növekedés, majd vállalatirányítás volt a legnépszerűbb területek.

A célcsoport a minimum 100 millió forint árbevételű, konvergencia-régióbeli 10 fő foglalkoztatott feletti, hazai tulajdonú gyártó vállalkozásokból áll, akik növekedést tudtak az elmúlt 3 évben felmutatni. 500 olyan cégvezető került személyes megkeresésre, akik már most középvállalkozások, vagy bennük van erre a potenciális lehetőség. Az első fázis végére 160 cég hivatalosan is részévé válhatott a további fejlesztéseknek.

Következő lépés: mentorálás a cégeknél

A HGC Akadémia keretében az igazi közös munkavégzés most indul a vállalkozásokkal a rájuk szabott fejlesztésekkel, képzésekkel. On the job vállalatvezetői mentorálás, tematikus nemzetközi tanulmányutak, hazai Ipar 4.0 mintagyárak megtekintése, webalapú képzés és közösség építési programjai révén ismeret- és tudásanyag, tapasztalatszerzés és jógyakorlat elsajátítás képezi a HGC Akadémia további fejlesztési programját, amely kiegészül HGC képző központtal, mint komplex képzőhely kialakításával. 

A HGC Akadémia gyakorlatias megközelítését és annak jelentőségét mutatja a hamarosan megjelenő GINOP 1.2.7-17 pályázati felhívás második fordulója, melynek kialakításában a vállalkozásoktól kapott szempontrendszerek meghatározó szerepet játszottak. Az egyes pályázaton belül tématerületek, azok kapcsolódásai, az elbírálás folyamata, a finanszírozott projektek mérete mind-mind a HGC Akadémia workshop sorozatán keresztül kristályosodott ki.